Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Kuks, Betlém
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Další >>
 
 
Hrad Rožmberk nad Vltavou, okres Český Krumlov
 Rožmberk patří mezi nejstarší hrady v jižních Čechách. Poprvé je písemně doložen v roce 1250 jako majetek Voka z Rožmberka. V krátké době se stal správním a hospodářským střediskem Vokova panství. Panství se značně zmenšilo poté, co jeho část byla převedena Vokem právě založenému cisterciáckému klášteru ve Vyšším Brodě a dar písemně potvrdil Přemysl Otakar II.
 
Vokovým nástupcem a zároveň dědicem sousedního krumlovského panství ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Klášter Vyšší Brod, okres Český Krumlov
 Cisterciácký klášter Vyšší Brod je drahocennou perlou gotické architektury vyplavenou vltavskými proudy na břeh uprostřed hustých šumavských lesů.
 
Tento klášter, jehož účelem je dennodenní hledání Boha, byl založen r. 1259 Rožmberky z vděčnosti za zázračné zachránění zakladatele dynastie a byl osídlen cisterciáckými mnichy z kláštera Wilhering na rakouské straně hranic.
Cisterciáci jsou vlastně rozvinutou větví benediktinů, ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Třeboň, okres Jindřichův Hradec
 Při stezce vedoucí z Vitorazska přes jižní Čechy dále do vnitrozemí byla založena nejspíše za Vítka mladšího (1213 - 1236) z rodu Vítkovců osada pojmenovaná Třeboň nebo též Wittingau. Po Vítkovi mladším následovali jeho synové Pelhřim, Ojíř a Vítek. Na západním konci městského tržiště si vystavěli dvorec, oddělený od osady příkopem a dřevěnou hradbou. Osada se rychle rozvíjela a roku 1280 se již připomíná kostel sv. Jiljí.
 
Posl ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Landštejn, okres Jindřichův Hradec
 Hrad Landštejn, jak již napovídá název, byl pomezní pevností na neklidné českorakouské hranici a střežil zemskou stezku do Vitorazska. Podle staršího názoru byli jeho staviteli rakouské rody hrabat z Raabsu a Zöbingu, Nejnovější archeologické výzkumy této lokality však nepochybně prokázaly, že starší rakouský hrad byl situován v dnešní vesnici Pomezí naproti Landštejnu a zachovala se z něj dodnes část románského kostela.
 
Landštej ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Blatná, okres Strakonice
 První písemná zmínka o hradě je z roku 1235. Nejvýznamnější doba hradu pak začíná v 15. století příchodem rodu Lvů z Rožmitála. V této době dosahuje rod svého vrcholu. Sestra blatenského Lva z Rožmitála Johanka, se provdala za Jiřího z Poděbrad a stala se českou královkou. Lev vynikl v diplomatických službách, když vedl velmi úspěšně poselstvo českého krále po západní Evropě. Nyní může návštěvník spatřit např. soukromou sbírku z Etiopie, rodinnou galerii, pracovnu J. R. Purkyně, empírový pokoj, lovecký salon, stálou výstavu obrazů současných malířů ve Starém paláci, Zelenou světnici s nástěnnými malbami z roku 1480 v obranné věži, aj. Na zámku žil J. R. Purkyně, v zámeckém parku je možno vidět stádo daňků skvrnitých.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz