Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Bečov nad Teplou, grafický salonek
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 
Zámek Hořovice, okres Beroun
 Na přelomu 12. a 13. století vznikl původní Starý zámek, který byl původně dvorcem (hospodářská zástavba + obytná budova), později gotickou tvrzí a hradem. Koncem 15. století byla tvrz přestavěna na pozdně gotický hrad. V roce 1639 byl hrad vypálen Švédy a po roce 1648 opraven v barokním stylu. Začátkem 19. století došlo k empírovým úpravám. Z expozice např.: 10 zámeckých interiérů převážně z 19. století, dokumentující životní styl kurfiřtské rodiny pánů z Hanau, dvě stálé výstavy dokumentující vývoj železářství a produkci litiny na Hořovicku a výstavu věnovanou hudebním automatofonům, takzvaným hracím strojkům, výstava nadpřirozených bytostí a strašidel v zámeckém sklepení, zámecký park, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Roztoky u Prahy, okres Praha - západ
 Původně gotická vodní tvrz, přestavěná renesančně, upravená barokně a pseodogoticky s přilehlými hospodářskými budovami a zámeckým parkem se sochami a vzácnými dřevinami. Z expozice např.: Cesta pravěkem k českému státu doplněná interaktivní hrou na archeology Hledání minulosti, Zdenka Braunerová doma i v cizině přibližující osobnost malířky, grafičky a organizátorky uměleckého a kulturního života, která velkou část svého života žila a tvořila v Roztokách, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Okoř, okres Praha - západ
 Dominantou hradu je ve východní části torzo vysoké hranolové věže se zbytky raně gotické kaple v přízemí. Rozsáhlá zřícenina gotického hradu, přestavěného pozdně goticky a renesančně. Opuštěn na konci 18. stol. ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hamousův statek, Zbečno čp. 22, okres Rakovník
 Objekt je dokladem vzácně dochované lidové architektury a jeho dějiny jsou spolehlivě známy od přelomu 16. a 17. století. Statek, který původně obýval rychtář, byl poprvé zpřístupněn veřejnosti v roce 1995 a od té doby prochází náročnými opravami, které mohou být součástí prohlídky. Návštěvníci mohou shlédnout roubený obytný dům, zděné chlévy, stáje se sýpkou, stodolou a dalšími hospodářskými stavbami, expozice s ukázkami dobového bydlení, pečení chleba, hospodaření a lidových řemesel.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Rotunda Budeč, Kladno, okres Kladno
 Rotunda sv. Petra a Pavla byla postavena na raně středověkém hradišti knížetem Spytihněvem II. po roce 895 a její loď je nejstarší dosud stojící stavbou u nás. Podle legend je spojena s výukou knížete sv. Václava. Ve 2. polovině 10. století byl na hradišti postaven druhý dnes už nezachovaný kostel zasvěcený Panně Marii, jehož půdorys je v terénu vyznačen. Z původního hradiště se zachovaly pozůstatky hradeb - valy, které obepínají plochu 22 hektarů a řadí tak budečské hradiště k největším raně středověkým hradištím u nás. Od přelomu 10. a 11. století hradiště ztrácelo svoji vojenskou a správní funkci a nakonec tamní kostely fungovaly jenom v rámci církevní správy. Spojení Budče s výukou sv. Václava vedlo významného pedagoga 19. století Karla Slavoje Amerlinga k pojmenování velkoryse koncipovaného ústavu pro další vzdělávání učitelů Budeč a totéž jméno si volily i nově vznikající učitelské jednoty. K. S. Amerling je jednou z významných osobností pochovaných na budečském hřbitově. Z expozice např.: rotunda a základy kostela Panny Marie, hřbitov, stavební vývoj budečské rotundy.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz